Plenjord - perfekt som underlag til hagen

Drømmer du om en flott grønn plen som pryder hagen, er valg av god plenjord viktig for å få et godt resultat. Plenjord er en næringsrik jordtype som sørger for optimale vekstforhold for både plen og andre planter i hagen.

Norsk ferdigplen tilbyr god og næringsrik plenjord som er spesialprodusert med kompost. Leveres over hele landet. Velg mellom plenjord i løsvekt eller sekk à 1 m3. Bestill raskt og enkelt i vår nettbutikk.

Hva er plenjord?

Plenjord er en type jord som er fri for stein, røtter, gresstorv og harde jordklumper, da jorden blir silt gjennom metallrister. Dette kalles også soldet jord, og er perfekt for å gi vekster i hagen optimale vekstforhold.

Denne typen plenjord er ypperlig som underlag til både plen, busker, blomster, trær og andre vekster som man finner i hagen. Plenjorden gjør at plantene vokser godt. Dette er en eksklusiv type jord, og det vil være best økonomisk om man kombinerer dette med fyllmasser - et usortert produkt med større innhold av sand og stein.

Norsk Ferdigplen spesialproduserer plenjord av høyeste kvalitet. Plenjorden inneholder kompost, slik at du får det beste underlaget for planter og plen i hagen.
 

Produksjon av kvalitetsjord tar tid

Det å skape god plenjord er en langsiktig prosess som krever tålmodighet. Ved å bearbeide jorden grundig over tid, tilføre gjødsel og kalk, samt la meitemark og andre jordorganismer omdanne det organiske materialet til humus og næringsstoffer, oppnår man den næringsrike plenjorden som plantene trenger for å trives. Hos Norsk Ferdigplen tar vi oss den nødvendige tiden for å sikre at vi leverer den aller beste jorden til våre kunder.
 

Plenjord av høyeste kvalitet gir grunnlaget for en vellykket plen

Enten du planlegger å legge ferdigplen eller så plen, er det essensielt med plenjord av høy kvalitet for å sikre et godt resultat. Tilførsel av ny jord er nødvendig for at den nye plenen skal kunne trives og gro fast - uansett om du har jord, stein eller eksisterende plen som underlag. God plenjord legger grunnlaget for en sunn og frodig plen som kan trives og vokse optimalt.
 

Hvor mye plenjord trenger du for å legge ferdigplen?

Når du skal legge ferdigplen, er det viktig at du har nok plenjord tilgjengelig. Ferdigplenen trenger et godt underlag, som gjerne består av soldet jord eller fyllmasser. En generell regel er at du bruker minst 30 cm jord totalt, men gjerne mer. Bruk da en kombinasjon av 10 cm plenjord og minimum 20 cm fyllmasser. Om du skal legge ferdigplen oppå en eksisterende plen, trenger du ikke bruke fyllmasser.
 

Hvor mye plenjord trenger du for å legge ferdigplen?

Bestill din plenjord i vår nettbutikk! Norsk Ferdigplen leverer til deg med tippbil (bulk) eller med kran/grabb - enten i løsvekt eller sekk à 1 m3. 1 m3 med plenjord holder til 10 m2 om du legger den i et lag på 10 cm tykkelse.

Ved bestilling angir du ønsket mengde plenjord, tid samt sted for levering. Vi leverer rakst, og sender bestillinger til kunder i over hele landet. Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon.